O nama

Svi se mi kad tad u životu zasitimo svog posla i poželimo raditi nešto novo, nešto što nas veseli i što nam donosi neku promjenu. Tako je bilo i sa mnom. U meni se rodila ideja „otvorit ću slastičarnicu“ i izrađivati torte koje sam uvijek s veseljem radila za sva obiteljska slavlja, a da znate ima nas u obitelji doista puno. To je bila moja vizija koju sam na kraju i realizirala.
U Gračanima sam našla lijepo mjesto-kuću, čija je okolica bila protkana bršljanom,tako da sam odmah znala i naziv svoga kafića-slastičarnice. Zvat će se „Ivy caffe“. Osim toga, ivy – bršljan ima i simbolično značenje. U prošlosti je bio simbol besmrtnosti, životne snage i radosti, vječne ljubavi i odanosti. Osim toga, to je i otporna biljka koja odoljeva mnogim uvjetima, pa mogu reći da simbolizira snagu i volju koju sam uložila da ostvarim sve potrebno kako bih danas mogla raditi ono što me veseli.

 Kad iz Gračanske ceste, koja od Mihaljevca vodi put Sljemena, skrenete lijevo u Gračec, prođete ispod nadvožnjaka kojim vozi tramvaj („petnastica“) i popnete po maloj uzbrdici, došli ste u ulicu Isce, tu je na desnoj strani Ivy caffe, koji Vas čeka sa izvrsnom kavicom i slasticama, čemu nećete moći odoljeti. Sigurno ćete koji komad slatkog ponijeti i kući i oduševiti svoje najmilije. Uz kavicu nudimo i bezalkohola i alkoholna pića, tako da za svakog ima ponešto. A možda odlučite i naručiti nešto iz naše ponude. Sigurno ćete biti oduševljeni, o čemu u mnogo slučajeva imamo povratnu informaciju.
Sve se naše slastice izrađuju ručno, kao kod kuće i to bez aditiva i gotovih smjesa. Koristimo najkvalitetne namirnice, primjerice mliječno vrhnje za šlag, maslac, ABC sir, belgijsku čokoladu, u sezoni svježe voće. Izbor je raznolik, od torte koja je prava čokoladna bomba, blaže varijante čokoladne torte s orasima, Imotske torte od badema, sirne torte s voćem ili čokoladom, od maka, lješnjaka, kokosa, … sve do neizbježnih kremšnita za koje sami, ručno radimo lisnato tijesto.

 
Mi smo mala ekipa, a kako sve radimo ručno, to nismo u mogućnosti „šibati torte kao po traci“. Stoga, ukoliko odlučite naručiti neku slasticu molimo da to učinite 24 sata ranije, a u dane pred vikend i 2-3 dana ranije kako bismo se mogli na vrijeme organizirati.
Nadam se da smo uspjeli da se u svakom kutku kafića možete osjećati opušteno „kao kod kuće“. Možete si pročitati dnevne novine, knjigu, odraditi nešto na svom laptop-u ili tabletu, sastat se s prijateljima, a djeca se mogu poigrati.
Znate gdje smo, pa možda odlučite navratiti.
I na samom kraju moram naglasiti kako bi sav naš trud bio uzaludan bez naših stalnih gostiju s kojima se družimo od 2013. godine i zbog kojih i radimo ovaj posao s neizmjernim veseljem!

Vrh